torsdag, desember 10

Endelig


Foto:Hotze Eisma
setter vi i gang med oppussing av gangen. Snekker`n har vært syk, men mandag settes han i sving. Frisk eller ei! Til min store fortvilelse må panelet vi legger, i tak, vegger og gulv stå umalt , ifølge snekker`n i to år. Jeg nærmest svimte av da han sa det... Furu. Leve med furu i to år? Noen som kjenner seg igjen kanskje? Vel, vi har inngått et forlik nå da. Frem til påske. Ok. Det skal jeg klare. Tapetet blir fortsatt "the woods" fra Cole and son. Og for å ikke tråkke på noen tær her ute i bloggeland. Furu kan være lekkert altså. Men ikke ubehandlet furu all over.. Her kommer ihvertfall noen inspirasjonsbilder, av, ja, det burde vel egentlig vært furu. Lekre bilder tatt av en av mine favoritter Hotze Eisma. Enjoy!

6 kommentarer:

Fru Fly * Heidi sa...

Haha, jeg hadde hatt akkurat samme reaksjon, så du har min dypeste medfølelse:) Men du skal bare se du blir vant til the real wood hvs du bare prøver hard nok....eller ikke:) Uansett- påske er ikke lenge til! Ha en flott helg! Heidi♥

Anonym sa...

Hei!
Fin blogg:)
Hørtes stusselig ut med furu i to år ja....Vi panela et nybygg her,da grunna og malte vi alle bordene(ja, mye arbeid) ett strøk før vi satt de opp. har hatt de oppe i ett år nå, og nesten ikke sprekker...;)
-Irene-

MiaNostalgia sa...

Umalt furu "all over" hadde nok ikke vært aktuelt. Men for et par måneder så hadde det gått. Når man venter på noe godt... osv :-)
Litt rart at du må vente så lenge synes jeg. Vi la furugulv, som jeg umiddelbart tok kvistlakk på to ganger, og deretter malte. Det er vel ett års tid siden, og gulvet ser helt fint ut forstatt...

mykstart sa...

Det går helt fint an å male før to år. Men da må M
man male panelet før man setter det opp. I falsen Det vil si i kantene.. Den dingsen som skal inn i hakket på den andre plate. Da gjør det ingenting om panelet trekker seg sammen.

Om det ikke males før det settes opp, stemmer det nok at det må stå i 2 år før du kan male det.Hvis du vil unngå at det sprekker opp i malingen.. og ser ganske ille ut.

Første gang vi satte opp panel malte vi etter et par måneder. Så tørker panelet, og det trekker seg sammen, og det blir overraskende store sprekker i det. Sprekker.. dvs felt der umalt trevirke kommer til syne. Ser skikkelig stygt ut. Jeg måtte flikke over flere ganger over dette, og det blir ikke like fint.

Gangen deretter fulgte vi rådet om å male kantene på panelet med grunning og første strøket med maling før vi satte det opp. Det blir superfint. Det må males tynt tynt, slik at man fremdeles får satt panelbordene sammen. Litt styr er det, men absolutt verdt det.

Så mal først eller vent leenge!
:-)

Eller kjøp smartpanel, som er plater med panel i mdf. Dette vil ikke trekke seg sammen. Det er jo liksom juksepanel da.. men faktisk ganske fint om du maler det med kost. Overraskende fint faktisk. Den ferdigmalte ser litt fake synes jeg.. :-)

Unknown sa...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

PAKAR HERBAL INDONESIA sa...

Cara Paling Ampuh Mengobati Penyakit Kutil Ketuat Kelamin Pada Pria Wanita Hamil Tanpa Operasi Laser Di Penis Vagina Secara Tradisional Yang Di Jual Di Apotik De Nature Cara Mengobati Sipilis Dan Gonore Kencing Sakit Perih Keluar Nanah Asli Herbal Alami<SP

socials